Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Εκπαιδευτικό υλικό για το micro:bit στα Ελληνικά


Το καλοκαίρι του 2018 διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Καλαμάτα το Summer Academy, ένα σεμινάριο που φέτος είχε θεματική το Physical Computing και συμμετείχαν σε αυτό εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη. Περισσότερα για το σεμινάριο μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://summeracademy.sch.gr/2018/ict/. Στο σεμινάριο αυτό έγινε και ένα εργαστήριο με θέμα το micro:bit και φτιάχτηκε κάποιο εκπαιδευτικό υλικό. Επειδή το workshop έγινε στα Αγγλικά, το εκπαιδευτικό υλικό ήταν στα Αγγλικά. Λόγο της έλλειψης εκπαιδευτικού υλικού στα Ελληνικά για το micro:bit, αποφάσισα να μεταφράσω και να προσαρμόσω το υλικό για χρήση στα ελληνικά για να το χρησιμοποιήσω στην τάξη και στις δραστηριότητες που κάνουμε στο Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας. Μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό από τους συνδέσμους που δίνονται πιο κάτω:

Εκπαιδευτικό υλικό για το micro:bit (μορφή Microsoft Word docx):
Microbit_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_v_1_0

Εκπαιδευτικό υλικό για το micro:bit (μορφή Adobe PDF):
Microbit_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_v_1_0

Εκπαιδευτικό υλικό για το micro:bit (μορφή Microsoft Word docx):
Microbit_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_v_2_0

Εκπαιδευτικό υλικό για το micro:bit (μορφή Adobe PDF):
Microbit_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_v_2_0

Σημείωση: Τα έγγραφα Microbit_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_v_1_0 (σε μορφή Word και PDF) αφορούν στο περιβάλλον προγραμματισμού MakeCode v0.x το οποίο δούλευε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2018. Οπότε προτείνεται η χρήση των εγγράφων Microbit_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_v_2_0 που αφορούν στο περιβάλλον προγραμματισμού MakeCode v1.x που είναι η τρέχουσα υποστηριζόμενη έκδοση. Εννοείται ότι παρατηρήσεις, προσθήκες και διορθώσεις στο υλικό είναι ευπρόσδεκτες. Το υλικό αυτό διατίθεται για ελεύθερη χρήση. Αν τροποποιήσετε το υλικό, θα εκτιμούσα πολύ μια αναφορά στο αρχικό υλικό. Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο.

5 σχόλια:

  1. έχω κάποιες δραστηριότητες στα ελληνικά που θα μπορούσα να σου τις στείλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βέβαια χρειάζονται κάποια επεξεργασία και προσθήκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ευχαρίστως να δω το υλικό και ενδεχομένως να συνεργαστούμε για εμπλουτισμό του υλικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια συνάδελφε!!! Πολύ χρήσιμο υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ένα εργαλείο για τη διδασκαλία των αλγορίθμων

Στην ιστοσελίδα της ώρας του κώδικα είδα μια δραστηριότητα που προτείνεται για τη διδασκαλία των αλγορίθμων offline και αυτή είναι η ζωγραφι...